Duurzame inzetbaarheid; workshop voorkomen en omgaan met zieke werknemers

Duurzame inzetbaarheid personeel

Graag nodigen OrthoMedic en Lammers|Thijssen Advocaten Arbeidsrecht werkgevers uit voor een geheel vrijblijvende workshop duurzame inzetbaarheid personeel. De workshop vindt plaats op vrijdag 17 juni aanstaande van 14.00 uur tot 18.00 uur in de hoofdvestiging van OrthoMedic aan de Ettingstraat 4 te Roosendaal. 

Duurzame inzetbaarheid door preventie

Wat is het belang van gezonde werknemers? Hoe kan het ziekteverzuimpercentage binnen uw organisatie worden teruggebracht? Wacht u op signalen vanuit de werkvloer of komt u preventief in actie?

OrthoMedic fysiotherapie en bedrijfsreïntegratie levert full-service gezondheidsdiensten voor bedrijven en is gespecialiseerd in het onderzoek naar en de behandeling van het bewegingsapparaat en de psyche. Vanuit deze medische invalshoek zal tijdens de workshop aandacht worden besteed aan het voorkomen van arbeidsongeschiktheid onder uw personeel.

Volledig voorkomen van ziektegevallen is echter nog altijd een utopie

Hoe kunt u de nadelige (financiële) gevolgen van de Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters (Wet BeZaVa) voor uw organisatie zoveel mogelijk voorkomen? Wanneer kan een loonopschorting of loonstop worden opgelegd? Hoe kan een loonsanctie vanuit het UWV worden voorkomen? Hoe kan tot ontslag van een zieke werknemer worden overgegaan? Wat zijn de rechten en plichten van werkgevers en werknemers daarbij?

Op al dit soort vragen kan Lammers|Thijssen Advocaten Arbeidsrecht u tijdens de workshop vanuit een juridische invalshoek antwoord geven. Recente uitspraken, geldende wet- en regelgeving en praktische ervaringen zullen de revue passeren.

Het programma

Vanaf 13.30 uur Inloop
14.00 – 14.30 uur OrthoMedic
14.30 – 15.15 uur Lammers|Thijssen
15.15 – 15.30 uur Pauze
15.30 – 16.30 uur OrthoMedic
16.30 – 17.00 uur Lammers|Thijssen
Vanaf 17.00 uur Borrel

 

Vanaf 17.00 uur bestaat er de mogelijkheid om met ons en collega-ondernemers tijdens de borrel verder te praten over duurzame inzetbaarheid. U kunt zich nog inschrijven voor de workshop. Een introducé is van harte welkom, we horen dat dan graag bij de aanmelding.

Aanmelden kan nog steeds door te mailen naar Tom Molenaar via tom@orthomedic.com.

Gerelateerde artikelen