McKenzie therapie effectief bij rug- en nekklachten

Mackenzie bij rugklachten

Heeft u last van uw rug en/of nek en blijven deze klachten steeds terugkomen ondanks het wijzigen van uw levensstijl en het ondergaan van therapie? Dan kan McKenzie therapie een oplossing voor u zijn. Sinds kort heeft een therapeut van OrthoMedic zich hierin gespecialiseerd. De therapie verminderd klachten en verkleint de kans dat ze terugkomen.

De kans dat u wel weet hoe rugpijn voelt, is erg groot. Vier op de vijf mensen in Nederland heeft hier namelijk weleens last van. Lage rugpijn kan veroorzaakt worden door zwaar lichamelijk werk, veel bukken en/of tillen maar ook door veel zitten op bijvoorbeeld kantoor of in de auto. Ook onvoldoende beweging, een verkeerde houding, overgewicht en zelfs langdurige stress kunnen oorzaken zijn van klachten aan uw rug. Naast al deze oorzaken van buitenaf kan er natuurlijk ook een oorzaak binnen het lichaam zijn, zoals bijvoorbeeld artrose of een aangeboren rug afwijking.

De McKenzie methode

Bovengenoemde oorzaken zullen voor velen herkenbaar zijn en dan ook rugklachten veroorzaakt hebben. Reguliere (fysio)therapie of het wijzigen van de levensstijl heeft niet altijd effect. Wat als u er zelf niet meer uitkomt? Sinds kort hebben we bij OrthoMedic in de praktijk McKenzie therapie. De McKenzie therapie methode (MDT) is een wetenschappelijk onderbouwde specialisatie in de fysiotherapie en staat bekend om zijn goede resultaten bij rug- en nekklachten met of zonder uitstraling naar benen of armen. MDT staat vooral bekend als een snelle, effectieve en duurzame behandelmethode bij nek- en rugklachten.

Duurzame behandeling

Verschillende voorbeelden van klachten die we goed kunnen behandelen met de McKenzie methode zijn; hoofdpijn, nekpijn, lage rugpijn, bovenrugpijn en whiplashklachten. Ook voor klachten aan overige gewrichten als; heupen, schouders en knieën kunnen we u met deze methode helpen. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook ervoor te zorgen dat deze in de toekomst niet terugkeren.

De McKenzie methode is gericht op patiënten die al jarenlang aanhoudende klachten hebben en al allerlei andere therapievormen hebben geprobeerd. Maar ook voor mensen met terugkerende of beginnende rugklachten kan de therapie effectief zijn.

Vragen of een afspraak

Heeft u hier verder vragen over of wilt u graag een afspraak maken bij onze McKenzie therapeut, dan kunt u mailen naar esther@orthomedic.com of bellen naar 0165-329555.

Gerelateerde artikelen