Flexchair

Het meten van de mobiliteit en stabiliteit in de wervelkolom gebeurt bij OrthoMedic met behulp van gespecialiseerde meetapparatuur. VelDon heeft aparte systemen ontwikkeld voor het meten van de nek- borst- en lumbale wervels alsmede de bekkengewrichten.

De apparaten worden niet alleen als meetinstrument gebruikt maar worden tevens ingezet als trainingsinstrument. Hierbij traint u actief door zittend te bewegen. Zo verbetert u het houdings- en bewegingsgevoel en de coördinatie in de gehele wervelkolom. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat het inzichtelijk maken van uw rug- of nekprobleem bijdraagt aan het herstel ervan. De software die OrthoMedic gebruikt voor uw revalidatie toont u exact waar zich de problemen voordoen. U ontvangt een persoonlijk inlogcode en kunt uw vorderingen binnen enkele trainingssessies zien stijgen.

Klik hier om met uw persoonlijke inlogcode uw scores te zien.

Recente ontwikkelingen binnen de sport zorgen voor een flinke toename in het gebruik van de trainingsmethode. Met name door het vergroten van de kernstabiliteit kunnen blessures worden voorkomen. In de paardensport gebruiken ruiters de Romp Balans Trainer voor het vergroten van de stabiliteit in de zogenoemde core voor het beter rechtrichten van hun paard. Tennissers en golfers krijgen meer nauwkeurige slagen en steeds meer hand- en voetbalclubs zien het belang van een betere kernstabiliteit van de romp.

Klik hier voor meer informatie over Veldon.