Lage rugklachten bij fietsers !

Samen met problemen aan de knie vormen rugklachten de meest voorkomende blessure bij het wielrennen.

Deze kan acuut ontstaan na een valpartij. Ook kan deze geleidelijk ontstaan door een verkeerde houding op de fiets, een verminderde stabiliteit van de buik- en de rugspieren of een verminderde flexibiliteit van de rug.

Heb jij last van je rug op de fiets? Dit zijn de mogelijkheden:

 Zorg voor een goede afstelling van de fiets
Een fietspositie moet aangepast worden op het lichaam. Veelal wordt de fout gemaakt dit op de gok te doen. Een lange en diepe zit, zoals een prof, is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Twijfel jij over je houding op de fiets of ondervindt je klachten tijdens het fietsen?
Bij OrthoMedic is het mogelijk om een fietsmeting te doen, wil je hier meer over weten neem dan contact op via 0165-567525 of via arno@orthomedic.com

Flexibiliteit van de lage rug
Door een betere flexibiliteit van de rug, kan je een optimalere houding op je fiets aannemen. De fysiotherapeut kan je helpen bij het verbeteren van jouw flexibiliteit.

Zorg voor een goede conditie van de rompspieren
Veel mensen besteden weinig/geen aandacht aan hun core stability. Dat is en groot probleem, want als fietser gebruik je je rompspieren om kracht te leveren en om stabiel op je fiets te zitten. Als je rompspieren relatief zwak zijn, raak je veel sneller vermoeid en krijg je veel eerder rugklachten, dan iemand die regelmatig aan core stability training doet. Wil jij graag aan jouw core stability werken maar je weet niet zo goed hoe? Onze fysiotherapeuten kunnen jou hierbij begeleiden en adviseren.

 

Gerelateerde artikelen