Last van oedeem (vocht) in de zomer?!

Heb je regelmatig last van oedeem (vocht) in de zomer?! Hieronder beschrijven we waardoor dit precies komt en wat je er zelf aan kan doen.

Veel mensen zullen het wel herkennen. Het weer wordt beter, de temperatuur gaat omhoog en ineens worden de enkels dik. Hoe kan dit?! Door de warmte stijgt de bloeddruk, hierdoor moeten de bloedvaten en lymfevaten harder werken. Wanneer één van deze of beide systemen onvoldoende functioneert houden we vocht vast. Bij de meeste mensen zal het vocht dan ook afnemen wanneer de temperaturen weer gaan zakken.

Naast de hogere temperaturen heeft ook vliegen en een lange autorit invloed op uw waterhuishouding. Probeer zoveel mogelijk in beweging te blijven en de kuitspieren regelmatig aan te spannen. Dit kan helpen om de vochtafvoer te stimuleren. Wanneer je been ineens of na een paar dagen dik, warm, pijnlijk, rood en glanzend wordt direct contact opnemen met een arts om trombose uit te sluiten.

Het is in de zomermaanden dus belangrijk om regelmatig verkoeling te zoeken en in beweging te blijven (pas op met overmatig sporten, hierdoor heb je juist meer kans op oedeem).

Wanneer het vocht in de benen aan blijft houden is het verstandig om een oedeemtherapeut hiernaar te laten kijken. U kunt hiervoor terecht bij OrthoMedic.

U kunt bellen naar 0165 – 567 525 of online een afspraak maken op de website via het aanmeldformulier.

Gerelateerde artikelen