Medical Taping effectief tegen klachten hooikoorts

Medical Taping bij hooikoorts

Enorm veel mensen hebben last van hooikoorts. Naast veel moeten niezen, kunt u ook last hebben van branderige ogen, een jeukend gehemelte en benauwdheid. Vaak helpt de hooikoortsmedicatie niet voldoende om klachten volledig tegen te gaan. OrthoMedic past een tape techniek toe, waardoor zo’n tachtig procent van de mensen duidelijk minder klachten heeft.

Medical Taping wordt met een speciale techniek aangebracht op de rug. Ondanks de naam misschien doet vermoeden, zit er géén medicatie in de tape. Het is dezelfde soort elastische tape die regelmatig gebruikt wordt bij spierklachten en sportblessures. De manier van aanbrengen zorgt ervoor dat de tape zijn werk doet.

De tape wordt meestal twee keer voor een aantal dagen aangebracht. U hoeft dus niet de hele lente- en zomerperiode met tape op uw rug te lopen. Het effect van de tape is een aantal weken en soms zelfs een aantal maanden te merken. Uit de praktijk blijkt dat het tapen meestal twee keer per hooikoortsseizoen nodig is.

Effectieve methode
Fysiotherapeute Esther van Leeuwen is een van de gespecialiseerde therapeuten bij OrthoMedic in Medical Taping. Daarnaast heeft ze zelf last van hooikoorts en mocht ze de effecten van Medical Taping ervaren:

“Tijdens mijn trainingen voor Medical Taping ben ik zelf ook als proefpersoon gebruikt. Ik merk dat ik veel minder last heb van vooral benauwdheid en branderige ogen tijdens het pollenseizoen.”

Medical Taping kan ook uitkomst bieden bij mensen die last hebben van chronische klachten zoals COPD. Het aanbrengen van de tape werkt dan op dezelfde manier als voor mensen met hooikoorts. Daarnaast zijn er nog andere manieren van tapen die bijvoorbeeld menstruatie- en incontinentieklachten, misselijkheid door chemotherapie en maagpijn kunnen verminderen.

Afspraak maken of meer informatie
Voor vragen over de werking van Medical Taping bij hooikoorts of andere klachten, kunt u mailen naar esther@orthomedic.com. Om direct een afspraak te maken kunt u bellen naar 0165-567525 (Roosendaal), 0165-329555 (Wouw) óf maak hier online een afspraak.

Gerelateerde artikelen