Torsocheck

Vaak last van uw rug? Helemaal niet raar. Rugklachten zijn namelijk een van de meest voorkomende klachten aan het gestel. Vaak veroorzaakt door een verkeerde houding op het werk of thuis. Ook speelt (tijdelijke) zwakte van spieren rondom de rug vaak een grote rol. Deze spieren worden ook wel de rompspieren genoemd en zijn de basis van een goede lichaamshouding en ondersteunen de wervelkolom.

TL_TorsoCheck

Bron: ERGO-FIT

 

Sinds januari is er bij OrthoMedic Wouw specifieke apparatuur waarmee we rompspieren kunnen meten en trainen. Hierdoor kunt u rugklachten de baas worden en terugkeer van rugklachten voorkomen. Tijdens de eerste meting controleren we de kracht in alle mogelijke buig- en strekrichtingen.

Na deze meting weten we precies hoe sterk uw rompspieren zijn en vergelijken we uw linker- en rechterkant. Zo weten we of de ene kant zwakker is dan de andere en of er dus sprake is van een disbalans. De resultaten van de meting worden in een overzichtelijke grafiek weergegeven en worden samen met een therapeut besproken.

Naar aanleiding hiervan wordt een behandelplan opgesteld waarmee u samen met een van onze therapeuten kan gaan trainen om uw rug sterker te maken. Tussentijds en na het behandelplan kunnen verschillende metingen gedaan worden om te kijken of u vooruitgang boekt en of het trainingsprogramma nog geschikt is.

Iets voor u?

De Torsocheck leent zich uiterst goed voor iedereen met langdurige of hevige rugklachten of klachten die steeds terug blijven komen. Daarbij helpt het inzicht te geven en om een goede houding aan te nemen op uw werk en thuis.