Milon Cirkel OrthoMedic Wouw

Milonner aan het woord: Mitchel Konings (20)

Voor de eerste editie van Milonner aan het woord sprak OrthoMedic met Mitchel Konings. Mitchel is 20 jaar en sport nu 19 maanden bij de Milon Cirkel in Wouw.

Waarom sport je bij de Milon Cirkel?

“Ik sport hier voornamelijk om mijn conditie op pijl te houden en om mijn rugspieren te trainen zodat ik minder last heb van rugklachten. Ook sport ik hier om mijn gewicht op pijl te houden en om natuurlijk wat sterker te worden.”

Wat zijn de voordelen van Milon-trainingen bij OrthoMedic Wouw?

“Het is niet ver van mijn huis vandaan en ik kan dus zo aan de slag. De apparaten kan ik zelf bij laten stellen door het personeel en door middel van een pasje staat hij voor verdere trainingen altijd in de goede positie, waardoor ik meer efficiënt train. Zo hoef je dus niet de hele tijd moeite te doen om gewichten aan machines te hangen en dergelijke.Wat is Milon - kader

Het sporten zelf is zo voorbij en duurt zelfs maar 35 minuten. Ik heb er toch evenveel profijt van dan als ik een uur bij een ‘standaard sportschool’ zou doorbrengen. Sinds ik hier sport heb ik nog maar weinig last van mijn rugklachten. Het personeel is deskundig en helpt me graag met al mijn vragen of geven hun mening over mijn ideeën.

Naast het sporten biedt Milon je ook extra mogelijkheden zoals een hartslagmeting tijdens het sporten of het in beeld brengen van jouw voortgang (wat ik zelf altijd lastig vind te bepalen). En de gratis koffie is altijd lekker vooral in combinatie met een leuk praatje met het personeel of andere leden.”

Wat hebben de Milon-trainingen je opgeleverd?

“Voor mijn gevoel heb ik erg veel vooruitgang geboekt. Niet alleen doordat ik minder last heb van rugklachten maar ook mijn conditie en kracht zijn stukken beter dan vroeger. Door hier te sporten krijg ik dus lichamelijk een betere conditie, waardoor ik mentaal ook beter in mijn vel ga zitten, omdat het sporten me ook hierin steunt.” 

Zou je het anderen aanbevelen?

“Ik zou de Milon Cirkel zeker aan anderen aanbevelen, omdat je hier zo veel voordelen bij hebt vergeleken met een normale sportschool. Ik voel me zowel lichamelijk als mentaal sterker en dat is ook in mijn prestaties op andere gebieden te merken.”

Lees hier meer over de Milon Cirkel van OrthoMedic.