Wat kan OrthoMedic voor uw bedrijf betekenen?

OrthoMedic full service gezondheidsdiensten staat voor vitale medewerkers op de werkvloer en in hun privéleven. Een goede werksituatie begint namelijk bij een stevige basis. Het aandachtsgebied ligt niet alleen op verzuimende medewerkers, maar vooral ook op duurzame inzetbaarheid. De zorg en nazorg van ons concept is gericht op bewustwording en gedragsverandering bij zowel medewerker als werkgever. Verzuimbegeleiding bij OrthoMedic Doordat wij een regionale speler zijn, kunnen wij ervoor zorgen dat uw werknemers binnen 24 uur gezien worden door de gewenste specialist bij verzuim aan het bewegingsapparaat en de psyche. Hierdoor kunnen we de verzuimperiode in veel gevallen verkorten. We kijken hierbij eerst naar de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. OrthoMedic zet haar diensten weg in twee pijlers die gezamenlijk of afzonderlijk van elkaar ingezet kunnen worden. Zo kunnen bedrijven zich aansluiten bij de bedrijvenpoli en preventief medische onderzoeken (PMO) ondergaan. Wij gaan graag vrijblijvend in gesprek over gezondheidsmanagement binnen uw bedrijf om te bekijken hoe wij u kunnen helpen om een gezonde en vitale organisatie te krijgen en te behouden.

“Wat je uitstelt weegt zwaar, wat je aanpakt valt mee.” Met dit motto werkt OrthoMedic preventief aan de gezondheid en fitheid van uw personeel.

Bedrijvenpoli Bij OrthoMedic is het mogelijk om uw bedrijf kosteloos aan te sluiten bij de bedrijvenpoli. Met deze bedrijvenpoli levert OrthoMedic actieve arbodienstverlening waarbij een verzuimende werknemer binnen 24 uur gezien wordt door een van onze specialisten. Deze specialist bekijkt in eerste instantie de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Wellicht kan een verzuimende werknemer andere werkzaamheden voor de organisatie vervullen. Daarnaast zal er een behandelplan opgesteld worden waarbij wij ervoor zorgen dat uw werknemer weer zo snel mogelijk volledig inzetbaar is. Alle voordelen op een rij:
  • Geen kosten voor het aansluiten bij de bedrijvenpoli
  • Eerste consult is altijd gratis
  • Binnen 24 uur worden werknemers gezien bij verzuim (hiermee heeft u dus een gratis controletool)
  • Preventief en curatief op bewegingsapparaat en psyche (85% van alle verzuim in Nederland)
  • Persoonlijke en actieve verzuimbegeleiding
Preventief Medisch Onderzoek (PMO) De problematiek in de zorg heeft ook zijn weerslag op het bedrijfsleven. Leef- en werkdruk nemen steeds meer toe. Meer stress, minder beweging en minder ontspanning. Hoe groot acht u de kans dat een van uw medewerkers uitvalt of minder presteert vanwege hart- en/ of vaatziekten, fysieke klachten of stress? In veel gevallen weten uw medewerkers zelf niet hoe het met hun gezondheid gesteld is. Pas bij klachten zal er actie worden ondernomen om de gezondheid te verbeteren. Voor ons is dit al een stap te ver. Ons doel is om aandoeningen, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes, stressklachten en longaandoeningen, te voorkomen en/ of tijdig te signaleren. Met behulp van het Preventief Medisch Onderzoek bekijken we of uw medewerkers verminderd gezond, gezond of fit zijn. Door ze bewust te maken van hun gezondheid en te wijzen op de invloed van hun leefstijl op de gezondheid, kunnen klachten worden voorkomen. Naast de individuele analyse is OrthoMedic in staat om een groepsanalyse te maken waarbij eventuele pijnpunten naar voren komen. Zo kunt u gericht investeren om uw medewerkers mentaal en fysiek gezond te krijgen. Wilt u zelf ervaren of een Preventief Medisch Onderzoek iets is voor uw organisatie? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden om zelf een PMO te ondergaan.