RS Footscan

Het analyseren van het looppatroon is een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar de oorzaak van de klacht(en). De RS Footscan is een apparaat waarmee het looppatroon digitaal kan worden geanalyseerd.

Een drukmeetplatform met een groot aantal ingebouwde sensoren maakt het mogelijk om een objectief beeld te vormen van de drukbelasting onder de voeten. Daarbij wordt het functioneren van de voeten en de bewegingen in de voetgewrichten tijdens het lopen in kaart gebracht. Met het RS Footscan Systeem kan zowel statisch als dynamisch worden gemeten. De metingen kunnen blootsvoets, geschoeid, met of zonder zolen worden uitgevoerd. Daarbij kan er gemeten worden met verschillende loopsnelheden.

De verkregen data worden omgezet in bewegende beelden en grafieken. De uitgebreide analysemogelijkheden van het systeem worden gebruikt ter bevestiging van een diagnose en ter controle van een behandeling. Het systeem biedt de mogelijkheid om verschillende metingen met elkaar te vergelijken en geeft onder andere informatie over de:

  • Verplaatsingslijn van het lichaamszwaartepunt en de grondreactiekracht
  • Contacttijdpercentages en impulsen
  • Druk- en krachtbelasting onder voet
  • Assen, hoeken en standen van de voet
  • Stabiliteit, mobiliteit en functioneren van voetgewrichten

Door de gegevens van de digitale loopanalyse te combineren met het verdere lichamelijk onderzoek kan de juiste therapie worden geboden. Als therapiemiddel wordt hoofdzakelijk zolen aangemeten en vervaardigd. Doel hiervan is het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen in het functioneren van het steun- en bewegingsapparaat.

Klik hier voor meer informatie over RSFootscan.