D.A.M. therapie

OrthoMedic heeft meerdere specialisten in huis die zich gespecialiseerd hebben in D.A.M. therapie: Driedimensionale Arthrokine-matische Mobilisatie. Deze behandeltechniek kan onder andere oplossing bieden na een periode van gips of bij specifieke aandoeningen als scoliose, hernia en hielspoor.

Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van moderne mobilisatietechnieken. De D.A.M. therapeut herstelt de sturing van het gewricht door de oorspronkelijke gezonde beweging in het gewricht na te bootsen. Met andere woorden: de lenigheid wordt vergroot door het bijsturen van de botstukken. Hierdoor herstellen kapsel en banden.

De techniek is gebaseerd op recente inzichten in de biomechanica en fysiologie van gewrichten. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het rekken van kapsel en banden, een verouderde behandelwijze is bij bepaalde ziektebeelden.

Wanneer wordt D.A.M. toegepast?

  • Na een immobilisatieperiode (gips of spalk)
  • Als vaak terugkerende handelingen in het dagelijks leven leiden tot een bewegingsbeperking
  • Bij specifieke aandoeningen als scoliose, carpaal tunnel syndroom, hernia of hielspoor

D.A.M. geeft vrijwel direct resultaat waardoor het probleem vaak binnen enkele sessies is opgelost. Bestaat het probleem al langer? Dan zijn vaak de spieren rondom de gewrichten ook verzwakt. Om het gewonnen resultaat te behouden is dan vaak stabiliteitstraining nodig. Hiervoor biedt OrthoMedic voldoende mogelijkheden in al onze praktijken.

Lees hier meer over D.A.M.therapie of mail naar info@orthomedic.com.