Diëtiek

Bij het woord diëtist is overgewicht vaak het eerste waar u aan denkt. Maar een diëtist kan zo veel meer voor u betekenen.

Wist u dat:

  • Diabetes de meest voorkomende ziekte in Nederland is en dat de diëtisten van TWB elk jaar maar liefst 900 diabetici begeleiden?
  • Eén op de zeven kinderen te zwaar is, en dat onze diëtisten in samenwerking met fysiotherapeuten en psychologen cursussen geven waarbij voeding en beweging centraal staan? Waaronder eten met je peuter en kids go fit.
  • We voor vrouwen en mannen met eet- en gewichtsproblemen de cursus ‘Eten de baas hebben‘?
  • Ondervoeding een steeds groter probleem is bij ouderen en dat door goede screening en begeleiding van onze diëtist het risico op gezondheidsklachten kan worden voorkomen?

Samenwerken

Bij chronische aandoeningen kan een persoonlijk voedingsadvies van belang zijn om de nadelige gevolgen van die aandoening te voorkomen of te verminderen. Denkt u hierbij aan diabetes, COPD, astma, ondervoeding bij dementie en parkinson, reuma en slikproblemen door CVA . De diëtist werkt hiervoor samen in een team van specialisten die elkaar aanvullen in het plan van aanpak.