Fysiotherapie

Fysiotherapie kan u helpen bij klachten aan het gehele bewegingsapparaat: spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapeuten zijn deskundig op het gebied van bewegen en helpen mensen die klachten hebben tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Tijdens de eerste afspraak wordt allereerst de klacht(en) zo goed mogelijk in beeld gebracht. Hiervoor worden vragen gesteld en eventueel lichamelijk onderzoek verricht. Vervolgens stelt een van onze fysiotherapeuten samen met de patiënt een behandelplan op.

Omdat ieder mens uniek is, is zo’n behandelplan maatwerk. Het plan wordt afgesteld op basis van de soort klacht(en), de ernst van de klacht(en) en de fysieke mogelijkheden van een patiënt. Fysiotherapeutische behandelingen duren een half uur tot een uur en vinden plaats in een behandelkamer en/of oefenzaal. Onze behandelingen zijn erop gericht om allereerst de klacht te verhelpen of verminderen en om vervolgens te voorkomen dat de klacht terugkomt.

Naast reguliere fysiotherapie heeft OrthoMedic veel specialismen in huis zoals: sportfysiotherapie, golffysiotherapie, oedeemfysiotherapie, oncologische fysiotherapie en neurologische fysiotherapie.