Podologie

Voeten zijn feitelijk de fundering van uw lichaam. Een verkeerde stand van de voeten heeft direct invloed op de rest van ons lichaam: enkel, knie, heup, maar ook op de rug en zelfs de nek.

Het lichaam beschikt weliswaar over compensatie mogelijkheden, maar door een permanent verkeerde houding, geeft dat op termijn vaak problemen in de rug en spieren. Dit kan ook andersom het geval zijn. Door rugklachten zal het lichaam een stand proberen aan te nemen, die het minst pijnlijk is. Pijnontwijking dus. Dit wil echter niet zeggen dat dit altijd de juiste houding is. Als daarna de klacht vermindert, kan een verkeerde houding blijven bestaan.

OrthoMedic is gespecialiseerd in het meten van afwijkende standen en om deze in relaties te leggen. Daarbij is het uitgangspunt niet dat u keurig recht moet staan, maar dat u weer zo goed als mogelijk klachtenvrij moet kunnen functioneren. U komt tenslotte niet om recht te staan, maar om van uw klachten af te komen.

De podologie is minder geschikt als u incidenteel last heeft van uw rug. Dit lost het lichaam doorgaans zelf op en hiervoor is ingrijpen absoluut niet noodzakelijk. Heeft u echter regelmatig last van uw rug of komen de klachten regelmatig terug, dan is een bezoek aan onze praktijk een goede keus.